Kids Streetdefense

spelenderwijs redzaam worden

 

KSD (afkorting voor Kids Streetdefense) is dé stoerste sport van Nederland en is een geregistreerd merk. Defenedere Cum Fiducia  is de eerste club in België die dit aanbied. Het is een vrolijke verdedigingssport speciaal ontwikkeld voor alle kinderen vanaf 6 jaar om zoveel mogelijk plezier in het leven te hebben en om zich zo goed mogelijk te leren weren tegen eventueel lichamelijk en geestelijk geweld.

 

Wij willen jou leren om te gaan met b.v. pesters, ruziezoekers.Iedereen is welkom en iedereen gaat met respect met elkaar om!

 

Waarom KSD?

 

Daar kunnen we eigenlijk heel kort in zijn!

 

Sporten is sowieso goed – voor iedereen! Ja toch?!

 

Wij willen met Kids Streetdefense de kinderen een activiteit aanbieden die vrolijk en laagdrempelig is, waar ze zichzelf kunnen zijn en leren wat ze in huis hebben, en hoe daarmee om te gaan.

Door positieve ervaringen op te doen, ontwikkel je je optimaal. Dat is waar we voor gaan.

 

Door de hoeveelheid aan verschillende verdedigingssporten in Kids Streetdefense zullen de kinderen altijd ergens goed in zijn. Zo ervaren ze dit zelf en ontwikkelen we dit verder.

Vergeet niet het aspect ‘zelfverdediging’ in KSD. Dit nemen we heel serieus.. te veel vreselijke gebeurtenissen vandaag de dag om dit niet te behandelen…

 

Een ander groot voordeel van de diversiteit aan sporten in Kids Streetdefense, is de kans op langdurig aan één sport te kunnen doen. Kinderen zijn nu eenmaal wispelturig en willen graag de ene maand dit en andere maand dat.

Bij Kids Streetdefense zal er geen sleur zijn, zal je kind niet uitgeraakt kijken op één sport, want de ene keer komt hij/zij thuis met: “vandaag hebben we gekickbokst en aan judo gedaan!” En de andere keer komt hij/zij thuis met technieken uit het Jiu Jitsu en Tae Kwondo!

 

 

Wat train je allemaal?

 

Zelfverdediging (geen vechtsport)

 

Dit is eigenlijk geen sport, maar bij Kids Streetdefense trainen we dit wel als een sport. Zo leer je namelijk je zelf te verdedigen wanneer het nodig is.

Wat wij erg belangrijk vinden is dat je zowel lichamelijk als geestelijk weerbaar bent.

Stel er is iets op school gebeurd, dan kun je dit tijdens de les vertellen en dan kunnen we het bijvoorbeeld na gaan spelen (rollenspel).

Zelfverdediging is de manier om de kwaliteit in je leven te vergroten.

 

Bij Kids Streetdefense gebruiken we technieken uit verschillende sporten zoals Kickboksen, Jiu Jitsu, Tae Kwondo, Boksen, Judo.


 De lessen zijn op zaterdag 

 10u-11u           6 tem 10jaar

 11u15-12u15   10 tem 14jaar

 3  proeflessen mogelijk !!!

Inschrijven kan hier